Nyfortolkning af den klassiske gavekurv

Med min nyfortolkning af den klassiske gavekurv, håber jeg at nå ud til jer med en følelse af nærhed og små finheder. Jeg tror, at alle elsker at få en buket, men i efterfødselsdagene ender man tit med mange buketter og derfor kan en efterfødselskurv være et rigtig skønt alternativ til en nye familie.

Læs med hvis du vil vide mere om nogle af de smukke ting, som vi har inkluderet.

Rå rosakvarts

Rosakvarts er kendt for at være en kærligheds sten, der giver en beroligende energi, der stille og roligt fjerner al negativitet fra kroppen. Den kærlige energi kan skabe bedre balance og søvnharmoni, så jeg anbefaler, at man placerer stenen i soveværelset. De rosakvarts sten Paradés leverer i kurvene er udvundet fra Bahia i Brasilien og er helt bevidst valgt rå og upoleret, som de er smukkest.

Rosakvarts

 Nærende olier fra Urtegaarden

Hybenkerneolie - omsorgskurven

Urtegaardens koldpressede, økologiske Hybenkerneolie er en 100% naturlig og ren vegetabilsk olie uden tilsætningsstoffer. Olien kan bruges direkte på huden og i håret og er perfekt at massere ind i huden ved brug af Guasha stenen.

Hybenkerneolie er et oplagt valg til pleje af ansigt, øjenomgivelserne og læber. Økologisk hybenkerneolie virker, bl.a. pga. det høje indhold af den essentielle omega-3 fedtsyre, alfa-linolensyre, omega-6 fedtsyren, linolsyre og retinsyre, der er en type A-vitamin, regenererende, opstrammende, helende og cellefornyende.

Ingredienser: 100% økologisk hybenkerneolie. Fremstillet ved koldpresning af kerner fra økologisk hybenrose (Rosa canina).

 

Økologisk babyolie

Den økologiske babyolie er rig på essentielle fedtsyrer, der plejer huden og efterlader den naturligt blød uden at fedte. Huden beskyttes effektivt mod udtørring og holdes smidig og elastisk. Fordeles på let fugtig hud og er yderst velegnet til massage af både mor og baby.
Ingredienser:
Tidselolie ØKO, abrikoskerneolie ØKO, E-vitamin, sojaolie
Indeholder 99% økologiske ingredienser.
Hver gang Urtegaarden sælger en økologisk babyolie støttes Mødrehjælpen med 5 kr. Pengene går til arbejdet med at støtte og rådgive gravide kvinder og børnefamilier i Danmark

 

Urtegaardens babysalve indeholdende Lanolin

Drøj og nærende salve rig på essentielle fedtsyrer, der plejer huden og efterlader den blød. Salven danner en beskyttende hinde, der beskytter mod påvirkninger udefra. Så både en rød numse og irriteret hud kan forebygges og lindres. 

Hudens naturlige fugtniveau vedligeholdes og hudbarrieren styrkes.Udover at være god til tør og sart hud, kan den også bruges til ømme brystvorter og afhjælpe sår og revner.

Ingredienser:
Vand, lanolin, mandelolie ØKO, hampeolie ØKO, melassesprit, benzoinresin

31% økologiske ingredienser ekskl. vand.

Hver gang Urtegaarden sælger en babysalve støttes Mødrehjælpen med 5 kr. Pengene går til arbejdet med at støtte og rådgive gravide kvinder og børnefamilier i Danmark.

Lokal honning fra Bistad

 Jeg vidste, at honning skulle være en del af kurvene og jeg er meget glad for at have indgået et partnerskab med den social økonomiske virksomhed Bistad, der har bistader rundt i Østjylland. Bistad blev startet ud fra ideen om at kombinere socialt arbejde med biavl og desuden skabe en honning uden brug af pesticider.

Læs mere på www.bistad.dk.

 

Honning har utrolig mange fordele udover smagen. Det er rig på antioxidanter og dets anti-inflammatoriske egenskaber kan af hjælpe mild eksem, rosacea og psoriasis-udsat hud. Det kan samtidig læge rifter og sår og virker bakteriehæmmende på grund af honnings lave vandindhold og de organiske syrer, der hæmmer og dræber bakterier.
Samtidig kan honning hjælpe på forkølelse. Man må bare ikke varme honningen op over 40 grader, da det ødelægger de enzymer i honningen, der hæmmer og dræber bakterier. Lad mælken eller teen stå, til temperaturen er dalet til 40 grader, eller nyd en ren teskefuld honning, lad den smelte på tungen og langsomt glide ned i den ømme hals.
Nogle steder praktiserer man også det, der kaldes honningmassage. Man smører et tyndt lag flydende honning på huden, eventuelt blød en del honning op med nogle dråber kogende vand. Ved at massere og duppe forsigtigt på huden renses alle porer. Efter sigende skulle det give en meget ren og blød hud bagefter.

 

Bistad honning

 

Økologiske og genanvendelige bomuldsprodukter

 
I flere af kurvene kan man finde de blødeste bambus vaskeklude samt økologiske og genanvendelige bomuldsbind. Bindene kan både bruges ved lette blødninger i efterfødselstiden samt ved let inkontinens, som mange kvinder oplever efter fødsel. Samtidig kan de også bruges som smertelindring efter fødsel ved at gøre dem våde og lægge i fryseren, så de derved kan bruges som isbind. Læg gerne en vaskeklud imellem dit underliv og isbindet og oplev en kølende effekt efter syning eller almindelig fødsels ømhed.

 

Produkterne kommer fra Bamboolik - et socialt ansvarlig firma i Tjekket, der ansætter enlige mødre og mødre med små børn, der normalt er sat udenfor arbejdsmarkedet, da de ikke har mulighed for at arbejde fuld tid. Størstedelen af medarbejderne arbejder deltid, hvilket også er gældende for de ansatte på de beskyttede værksteder, hvor størstedelen af produktionen foregår og er varetaget af folk på kanten af arbejdsmarkedet. Samtidig forsøger Bamboolik at sætte fokus på vigtigheden af genanvendelige produkter i en tid, hvor vi til stadighed har alt for mange engangsprodukter, der skaber al for meget spild. De har vundet adskillige priser for deres sociale engagement samt fokus på økologi og bæredygtige principper.
Se mere på www.bamboolik.eu

 

Bambus vaskeklud

 

Urteteerne

En varm kop te kan skabe ro omkring en, specielt når man drikker en te med udvalgte urter, der er kendt for deres virkning på kroppen.Natur-drogeriet har udarbejdet en række urteteblandinger, som både er rig på smag og virkning. Læs nedenfor hvilke slags teer du kan finde i vores kurve.

Alle teerne i vores kurve skal tilberedes som følgende:

10 g urter pr. liter kogende vand.Trækketid: 10 minutter.

Balance urtete

Balance teen har en liflig og syrlig smag med noter af sensommer. Perfekt til en rolig og opladende stund uden udefrakommende påvirkninger.

Nyd en smule af naturens balance inde i dig selv, når du drikker denne varmende og forfriskende te. Du får gylden og frugtig hyben med et poetisk strejf af lyng på en krydret seng af fennikel.
Balance er, når man er energisk uden at være overgearet, glad uden at være ekstatisk og afslappet uden at være sløv.
Indhold:
Hybenskaller, løvetandrod, lyngblomst, enebær, fennikelfrø, kommen, koriander, sellerirod, valnøddeblade

 

Amme urtete
Gennem mange generationer har ammende kvinder drukket te blandet efter forskellige opskrifter. En varm ko te giver ro i kroppen. I denne te er der Anis og fennikelfrø, som understøtter produktionen af brystmælk. Kommen understøtter amningen, mens dildfro medvirker til at vedligeholder en mælkekirtelfunktio.
Mælkeproduktion sker om natten og derfor kan det være en fordel at drikke en kop ammete før sengetid.
Indhold:
Lucerneurt, brændenælde, timian, hindbærblade, anis, fennikelfrø, dildfrø, kommen

 

Ro på urtete
Opdag den liflige og saliggørende duft af citronmelisse, pebermynte og lavendelblomst. Dal derefter afslappet ned igen med den krydrede smag af fennikelfrø, stenurt og hvidtjørn på bagtungen. Mærk hvordan en himmelsk ro sænker sig i hele kroppen.
Indhold:
Hjertensfryd, pebermynte, stenurt, fennikelfrø, hvidtjørn, hyrdetaske, lavendelblomst, røllike.
Himmelsk urtete
Balance urte